Overdressed of toch liever underdressed?

Ken je dat gevoel? Wanneer je een zakelijke afspraak hebt en je ter plaatse constateert dat je volledig overdressed bent?

Het overkwam mij onlangs, toen ik een afspraak had met een potentiële opdrachtgever. Heel even maar was ik lichtelijk van slag, want gelukkig wist ik snel te schakelen: ik presenteer mij zoals ik ben en mijn gesprekspartner presenteert zich zoals hij is. We voelen ons dus beide op ons gemak  in de kleding die we dragen. Dus wat is het probleem?

Het gesprek was bijzonder leuk en ook heel geslaagd, en met een tevreden gevoel nam ik afscheid van mijn nieuwe opdrachtgever! Maar toch was ik wel nieuwsgierig: kun je nu beter overdressed zijn of toch underdressed? Ik heb daarop wat research gedaan en kwam er al snel achter dat er heel veel websites, blogs, artikelen zijn waarin hier iets over wordt gezegd: ‘lichtjes underdressed’, ‘nee, altijd overdressed’,  ‘zoals de klant je wil zien’, ‘underdressed, anders voel je je veel te stijf’,  ‘nee joh, overdressed, de stropdas kan altijd af en het jasje kan uit’. Veel verschillende meningen dus. Maar toch heb ik kunnen concluderen dat je in zijn algemeenheid beter overdressed kunt zijn, dan underdressed. Een mooie uitspraak die ik daarover tegenkwam: ‘er is nog nooit iemand gevraagd het feest te verlaten omdat hij of zij té gekleed was!’ Daar zal iedereen het over eens zijn.

Echter, los van het feit dat er een zakelijke etiquette bestaat en er voor bepaalde zakelijke gelegenheden kledingvoorschriften bestaan – waar je je ten alle tijde aan moet houden –  vind ik dat het het meest belangrijke is dat je je moet kleden wat je uit wilt stralen, hoe je je wilt presenteren, hoe jij denkt dat de eerste indruk van jou moet zijn. Deze is namelijk allesbepalend. Dus eigenlijk moet je jezelf gewoon ‘bloot’ geven!

Voor wie overigens meer wil weten over kledingvoorschriften  – de juiste kleding voor het juiste moment – het komt uitgebreid aan de orde in Het Blauwe Boekje, dat ik je van harte kan aanbevelen.

 

Tot slot: “Don’t forget to wear your smile today; it’s one size and fits all!!”

 

Met ondernemende groet,

 

Anne Marie Westra-Nijhuis

project & event manager| communicatieprofessional| marketeer

 

and tagged , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.