Introductie Anne Marie Westra

Wie ben ik?

Mijn naam is Anne Marie Westra-Nijhuis, project & eventmanager, communicatieprofessional, marketeer en vanaf nu ook ‘blogger’. Ik ben geboren en getogen in Enschede, woon en werk ik hier tot op de dag van vandaag. Ik houd van de omgeving, het landschap en de gemoedelijke mentaliteit van de Twentenaren. Ik heb een levensmotto: ‘don’t forget to wear your smile, it’s one size and fit’s all’ – Het leven is immers al ingewikkeld genoeg!

Waarom een blog?

Schrijven is één van de dingen die ik graag doe. Het gaat me ook goed af. Een tijdje liep ik dan ook al rond met het idee: wel bloggen, niet bloggen, wel bloggen, niet bloggen. Maar als er iets is dat ik de afgelopen jaren als ondernemer wel heb geleerd, is het dat je op een gegeven moment knopen gewoon door moet hakken. En dat is wat ik heb gedaan – met speciale dank aan Harvey Blom – https://twitter.com/HarveyBlom – die mij net even dat extra zetje heeft gegeven!

Ik heb me voorgenomen niet een vaste wekelijkse of twee-wekelijkse blogpost te schrijven, maar te schrijven op de momenten wanneer ik vind dat ik iets heb te vertellen. Dat zal zijn over de dagelijkse dingen die ik als ondernemer meemaak, dingen waardoor ik wordt geinspireerd. Mijn grote wens daarbij is het introduceren van een gastblog, geschreven door ondernemers waardoor ik mij graag laat inspireren. Het spreekt voor zich dat Harvey Blom de eerste blogpost zal schrijven!

Meer over mij

Ruim 22 jaar heb ik praktijkervaring opgedaan in een breed scala aan managementondersteunende functies. Ik ben werkzaam geweest voor CEO’s en Raden van Bestuur bij diverse organisaties, waaronder nationale en internationale ondernemingen, dienstverlenende organisaties, onderwijsinstellingen en Ministerie van Defensie. Bij deze laatste ben ik mijn carrière begonnen.  Als eerste-luitenant heb ik mij jarenlang verbonden aan het Nederlandse leger, een carrièrestap die ik zo weer over zou doen. Een enorm afwisselende baan bij een organisatie die werkt aan vrijheid en veiligheid in Nederland en daarbuiten. Orde en structuur, teamwork, je taak kunnen uitvoeren onder extreme omstandigheden.  Een betere basis had ik niet kunnen hebben.

In de zelfstandige functie die ik altijd heb uitgeoefend stelde ik eigenhandig mijn prioriteiten en was ik een continue schakel tussen directie, bestuur, klanten en medewerkers. Hierbij kwamen mijn commerciële vaardigheden, die ik mede in een aantal functies binnen de werving- en selectiebranche heb weten te ontwikkelen uitstekend te pas!

EPLÚ Management Support

Mijn ondernemersbloed kroop echter waar het niet kon gaan en met al mijn kennis en ervaring heb ik in 2009 EPLÚ Management Support opgericht, een door mij lang gekoesterde wens. EPLÚ – afgeleid van E pluribus unum wat betekent ‘uit velen één’- staat voor mij voor de vrijheid die ik als ondernemer heb om mijn bedrijf te runnen en daarbij mijzelf voortdurend te kunnen blijven ontwikkelen, nieuwe kansen te creëren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.  Als ondernemer heb ik mij de afgelopen acht jaar weten te specialiseren in projecten & events, communicatie en marketing. Kortom: ik organiseer, communiceer en vermarkt en dat laatste met de focus op de social media.

Vreemde talen

Een passie hiervoor heb ik altijd gehad. Trots ben ik er dan ook op dat ik ook werkzaam ben als vertaler Engels en Duits. Een aantal boekvertalingen die ik op mijn naam heb weten te zetten zijn daarbij de bekroning op mijn werk!

Team EPLÚ

In 2017 heb ik Team EPLÚ opgericht een team van inspirerende sprekers, trainers, gastdocenten en dagvoorzitters die allen passen in het rijtje “Als je op zoek bent naar een spreker die écht het verschil maakt!” Team EPLÚ is ontstaan uit persoonlijke samenwerkingen. Het is mij dan ook een genoegen alle sprekersaanvragen van A tot Z en geheel op maat voor deze bijzondere mensen te arrangeren.

senz° ambassadeur

En dan is er nog de paraplu, die onlosmakelijk met mij is verbonden.  De mensen die mij goed kennen weten dat ik al jaren groot fan ben van de vele award winnende en internationaal befaamde senz° stormparaplu. Een ondernemersexpeditie enkele jaren geleden met Philip Hess, één van de oprichters heeft ertoe geleid dat ik, als officieel senz° ambassadeur, mijn expertise op het gebied van communicatie en marketing inzet om dit prachtige bedrijf te helpen de wereld verder te veroveren!

Tot slot

Ik sta open voor alle kritiek. Ik doe er graag mijn voordeel mee. Dus als je vragen, opmerkingen hebt naar aanleiding van mijn blog posts, ik hoor ze graag!

Met ondernemende groet,

Anne Marie Westra-Nijhuis

 

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.