Mijn ‘vleugeltjesmoment’

Dagelijks word ik geïnspireerd door de dingen om mij heen. Daarbij láát ik mij ook vooral inspireren. Ik sta er dus open voor, want van inspiratie word ik enthousiast en van enthousiasme krijg ik energie, twee van de voor mij belangrijkste ingrediënten voor succesvol ondernemerschap.

Blog-AMW Jim CarreyOnlangs stuitte ik op een inmiddels veelbesproken YouTube video waarin acteur en comedian Jim Carrey een ‘commencement speech’ geeft voor de Maharashi University of Management in Iowa.

Ik wil je er graag deelgenoot van maken en je laten zien en horen hoe hij spreekt voor een volle zaal afgestudeerden, over hoe zijn overleden vader hem heeft geïnspireerd zijn dromen te volgen. Hij vertelt dat zijn vader, die in zijn ogen een geweldig komiek had kunnen zijn, maar omdat hij niet geloofde dat hij dat zou kunnen worden, kiest voor de zekerheid van het accountantbestaan. Maar dan, wanneer Jim 12 jaar oud is, verliest hij deze zekerheid en het gezin Carrey moet alle zeilen bijzetten om te kunnen overleven.

Bekijk een fragment uit de video en luister naar wat deze met vele filmprijzen bekroonde acteur, comedian én motivator dan zegt.

Ik noem dit ‘mijn vleugeltjesmoment’, een moment waar de inspiratie van afspat! Ervaar het zelf en laat het je, net als ik, even stilstaan bij de dingen waar je mee bezig bent en ervaren of ook jij het levende bewijs ben dat niet het mogelijke mooi is, maar het werkelijke! (Bron: Système des beaux arts (1920).

En voor de liefhebbers, bekijk hier de gehele speech van ‘the great Jim Carrey’, waarin zijn comedian kant uiteraard niet mag ontbreken!

 

Tot slot: “Don’t forget to wear your smile today; it’s one size and fits all!!”

 

Met ondernemende groet,

 

Anne Marie Westra-Nijhuis

project & event manager| communicatieprofessional| marketeer

 

and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.