Ga weg, Covid-19!

Iedereen zal het met me eens zijn, dat we momenteel in een nare tijd zitten met ons allen. Het coronavirus heeft zich wereldwijd heel snel verspreid en, hoewel het in Nederland momenteel ‘de goede kant’ op lijkt te gaan, is het belangrijk dat we ons allemaal goed aan de regels en voorschriften van de overheid blijven houden.

Mede door alle berichten over het coronavirus waarmee we dagelijks overstroomt worden via de (social) media kunnen kinderen bang, gespannen of verdrietig worden. Hoe mooi is het dan ook dat het redactieteam van Leonon Media, met wie ik al jaren samenwerk op het gebied van kinderboekvertalingen, een eBook heeft geschreven over het coronavirus voor kleuters en basisschoolkinderen. In dit eBook  ‘Ga weg, Covid-19’, wordt laagdrempelig uitgelegd hoe het virus werkt en wat kinderen ook zelf kunnen doen om het virus zo weinig mogelijk kans te geven.

Het eBook is GRATIS te downloaden als PDF  én handig bladerbaar magazine via  de website van Leonon Kinderboeken. Hier is ook het Engelse eBook te verkrijgen. Met plezier heb ik mij belangeloos ingezet voor dit mooie project door de eindredactie en Engelse vertaling op mij te nemen, samen zijn we immers sterk!

Leonon Kinderboeken is onderdeel van Leonon Media, een zelfstandige en onafhankelijke uitgeverij, met een groot internationaal netwerk, met name in Azië en Frankrijk. Ze hebben een breed assortiment aan prachtige en unieke kinderboeken voor kinderen van 0 tot 14 jaar die niet eerder in Nederland en Belgie verkrijgbaar waren. Een van mijn favoriete kinderboeken is het boek ‘Op zoek naar de Blauwe Wortel’, oorspronkelijk in het Frans geschreven door Sebastian Telleschi, het is een supermooi geillustreerd ZOEK-EN-VIND-BOEK over de stam van een beetje gekke maar vrolijke konijnen. Ook het spannende science fiction boek Wonder Boy, voor kinderen in de leeftijd vanaf 12 jaar, behoort tot mijn favorieten. Eigenlijk zou ik eindeloos door kunnen gaan met het benoemen van al die leuke kinderboeken die Leonon Kinderboeken nog meer aanbiedt. Maar dat doe ik niet, want het is veel leuker om zelf op zoektocht te gaan naar dat leuke kinderboek om te lezen of voor te lezen. Bekijk hier het assortiment van Leonon Kinderboeken.

In de tussentijd, zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

Met ondernemende groet,

Anne Marie Westra

project & eventmanager | communicatie- en marketingprofessional

and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.