Gastblog: Solar Team Twente – powered by human energy!

Sinds 12 maart is Solar Team Twente gestart met crowdfunding. We waren dan ook blij om te zien dat mensen hier enthousiast op reageerden! Zo ook Anne Marie die gelijk vroeg of we een blog wilden schrijven over Solar Team Twente op haar website: natuurlijk wilden we dat!

Even voorstellen! EPLU-blog elise nannings

Mijn naam is Elise Nannings en ik ben communicatiemanager van Solar Team Twente. Het solarteam is een project waar 19 studenten anderhalf jaar lang hun studie op pauze zetten om full-time te werken aan het bouwen van een zonne-auto. Met deze zonne-auto willen wij in Australië onze droom verwezenlijken: met de snelste zonne-auto ter wereld de finish van de World Solar Challenge bereiken. Het team bestaat uit 3 deelteams: management, communicatie en techniek. Met zijn allen zetten we alles op alles om het meest haalbare uit dit project te halen.

Maar Solar Team Twente bestaat niet alleen uit de 19 studenten. We hebben heel veel partners die dit project mede mogelijk maken. Zonder de partners zou Solar Team Twente niet kunnen bestaan. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om kennis en producten van bedrijven.

Elkaar snel leren vertrouwen

Het bijzondere van dit project is dat je 1 september begint met een groep studenten die je een keer eerder hebt gezien en waar je in anderhalf jaar een topprestatie mee neer moet gaan zetten. Het proces van het vormen van een team wordt op die manier versneld. Je moet elkaar snel leren vertrouwen want tijd: dat is er bij het solarteam altijd te weinig.EPLU-blog solar team twente-4Het communicatieteam

Mijn functie binnen het team is, zoals ik hierboven aangaf, communicatiemanager. Met het communicatieteam proberen we op verschillende manieren de buitenwereld mee te nemen in het project. Binnen het communicatieteam zijn drie functies: evenementen, media en extern. Samen organiseren en bedenken we veel verschillende dingen. Zo hebben we onlangs ons ontwerp gepresenteerd aan de hand van een interactieve quiz. De winnaars mochten door middel van ‘human energy’ (fietsen) energie opwekken om het ontwerp te onthullen. Tijdens Pasen konden bezoekers van de website paaseieren zoeken en daarmee een prijs winnen. Ook hebben we twee wekelijks een vlog waarbij we partners en het publiek een wat dieper inkijkje geven in het project. Samen blijven we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden die het publiek aanspreken!

Persoonlijke ervaring

Als communicatiestudent kom ik niet vaak in aanraking met techniek en technische bedrijven. Het gave aan dit project is dat ik daar nu wel mee in aanmerking kom. Ook word je als student losgelaten in zo een groot project dat je binnen no-time van alles leert over communicatie, zoals dat echt iedereen communicatie nodig heeft en ermee te maken krijgt. Bovendien werk je samen met 18 medestudenten van verschillende disciplines en dat maakt het project heel divers. Iedereen heeft een andere kijk op zaken, waardoor je bijna altijd wel een oplossing voor een bepaald probleem vindt!

EPLU-blog solar team twente-2

Meer weten?

Wil je meer weten over Solar Team Twente? Dat kan! Je kunt ons altijd een mailtje sturen of bellen, maar je kunt ook kijken op onze website: www.solarteam.nl. Volg ons ook via Facebook (facebook.com/solarteamtwente), Twitter (@solarteamtwente) en Instagram (solarteamtwente). Wil je ons, net zoals Anne Marie, ook steunen? Kijk dan op www.steunutwente.nl/projecten/solar-team-twente. Als u interesse heeft om ook partner te worden van Solar Team Twente kunt u contact opnemen met Timothy Teoh (t.teoh@solarteam.nl, +31(0)6 1969 7201) of Wouter Put (w.put@solarteam.nl, +31(0)6 4557 4227.)

 

Elise Nannings – communicatiemanager Solar Team Twente

 

 

 

 

 

 

and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.