De Kleine Prins en ondernemerschap

“Vaarwel” zei de vos. “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”.

Voor mij is dit één van de mooiste en meest inspirerende quotes, afkomstig uit het boek ‘Le Petit Prince’ ofwel ‘De Kleine Prins’.

Velen zullen dit wereldberoemde boek ongetwijfeld kennen. “Het is een poëtisch verhaal van de hand van schrijver en beroepspiloot Antoine de Saint-Exupéry, dat werd gepubliceerd in 1943. Wereldberoemd werd hij met dit boekje, waarvan 80 miljoen exemplaren in vele talen zijn gedrukt. De illustraties, van de hand van de auteur zelf, zijn minstens zo bekend geworden als het boek. Ogenschijnlijk is De Kleine Prins een kinderboek, maar het boek kaart verscheidene diepzinnige en idealistische punten aan over het leven, die door het hele boek verweven zijn. In het boek stelt de schrijver zichzelf voor in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse prins tegenkomt. In hun gesprek openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige verstandigheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien” – bron Wikipedia

De eerste keer dat ik het boek las, was voor mijn literatuurlijst Frans op de middelbare school. Voor deze  lijst was het een uitermate geschikt boek, niet té dik en goed leesbaar. Ik vond het destijds meer een sprookje dan een echt literair verhaal. Later kwam ik er achter dat het beide is. Het is een boekje voor jong en oud. Het is inderdaad een sprookje, maar ook een filosofisch verhaal, een verhaal over het belang van vriendschap, het rare gedrag van volwassenen en het bewaren van je kind-zijn.

De Kleine Prins laat je de eenvoud van de dingen inzien. Ik kan het je van harte aanbevelen.Voor mij is het een bron van inspiratie. Soms lijken dingen allemaal zo ingewikkeld. Maar probeer ze eens in een ander perspectief te zien, word af en toe weer kind en je zult zien dat je een hele andere kijk op de dingen krijgt. Ik doe er graag mijn voordeel mee in mijn dagelijkse bestaan als ondernemer. Het houdt me scherp en kritisch, twee voor mij belangrijke pijlers van het ondernemerschap. Ik heb het boekje in het Nederlands, Engels en Frans, maar deze laatste oorspronkelijke versie blijft verreweg mijn favoriet. Nog regelmatig stap ik in de wereld van De Kleine Prins, niet alleen om mijn kennis van de Franse taal bij te  houden, maar ook om mezelf nieuwe energie te geven door even heel bewust stil te staan bij de soms zo vanzelfsprekende dingen in het leven…

Veel leesplezier!

 

Tot slot: “Don’t forget to wear your smile today; it’s one size and fits all!!”

 

Met ondernemende groet,

 

Anne Marie Westra-Nijhuis

project & event manager| communicatieprofessional| marketeer

 

and tagged , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.