Wat betekent Hoop voor jou?

Op dit moment heb ik net de Nederlandse vertaling afgerond van het boek van Charles Ruffolo ,’Your Wake-Up Call’.

Alhoewel ik eerder het genoegen al had om dit boek in het Engels te redigeren en te herschrijven, en daarbij onder de indruk was het gedeelte over Hoop in hoofdstuk 2, kwam dit tijdens het vertalen naar mijn moedertaal pas echt bij me binnen.

Het Nederlandse boek is nog niet gepubliceerd, maar met toestemming van de auteur, wil ik het hier alvast graag met je delen.

Tijdens een event voor Stichting Giving Back, beantwoordde voormalig president van de Verenigde Staten, Bill Clinton, enige vragen uit het publiek. Een Giving Back studente stelde de volgende vraag: “President Clinton, een van de waarden van Giving Back is Hoop. U bent geboren in Hope, Arkansas, wat betekent Hoop voor u”?

En President Clinton antwoordde als volgt: “Hoop is in de eerste plaats een gemoedstoestand, het is een beslissing die je elke dag neemt. En ik wil dat benadrukken omdat… hoop niet iets is dat je wel of niet hebt. Ik heb van mijn moeder geleerd dat je een beslissing moet nemen over hoe je tegen elke dag aan gaat kijken. Mijn vader is omgekomen in een autowrak voordat ik werd geboren; mijn moeders tweede echtgenoot was een alcoholist, die haar sloeg totdat ik groot genoeg was om hem te stoppen.

Mijn moeder is vijf keer getrouwd geweest met vier mannen van wie er drie tijdens het huwelijk zijn gestorven. Ze had veel problemen, maar ze stond elke dag op met de verwachting, dat er iets goeds zou gaan gebeuren. En zij kon iets goeds laten gebeuren en hoe zij dacht dat haar leven een keuze was. Dus hoop voor mij is het geloof dat vandaag beter kan zijn dan gisteren en morgen beter kan zijn dan vandaag. En wat er in je leven ook gebeurt, het blijft een geschenk, want jij voelt je misschien heel rot over iemand van jouw leeftijd of jonger die vandaag dood is gegaan op een volkomen oneerlijke en ongelukkige manier. In de roulette van het leven is iemand weggehaald en jij bent er nog. Daarom is het cynisch en egoïstisch om te leven zonder hoop. Dat is wat ik geloof.”

“Hoop voor mij is het geloof dat vandaag beter kan zijn dan gisteren en morgen beter kan zijn dan vandaag”, prachtige woorden waar ik mij in het geheel bij aansluit!

Voor mij betekent Hoop ook  ‘nooit opgeven’ en als iedereen ‘nee’ zegt, stilletjes toch denken ‘zou best kunnen’! Wat betekent Hoop voor jou?

 

Met ondernemende groet,

 

Anne Marie Westra-Nijhuis

project & event manager| communicatieprofessional”| marketeer

 

 

and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.