Dans je leven!

Sinds een aantal jaren werk ik samen met wereldburger Esther Jacobs. Esther is een van de sprekers van Team EPLÚ, dat is ontstaan uit persoonlijke samenwerkingen en door mij is opgericht in 2017. Team EPLÚ bestaat uit zestien inspirerende sprekers, trainers, gastdocenten en  dagvoorzitters, die allen passen in het rijtje “Als je op zoek bent naar een spreker die écht het verschil maakt!” Met elkaar proberen we het leven een stukje mooier te maken!

Esther is internationaal spreker en schrijfster van 25 boeken en ik mag deze toffe dame inzetten als spreker, trainer, dagvoorzitter en gastdocent. De motiverende wereldburger weet alles op het gebied van social branding, creatief denken, ondernemerschap en lokatie onafhankelijk werken en vertelt haar verhaal in maar liefst 4 verschillende talen. “No Excuses! Turn it around, get it done, feel alive!”, dat is Esther’s  motto!

Esther heeft in haar leven hele bijzonder dingen gedaan. Zo zamelde zij zonder budget in 2002 € 16 miljoen in voor goede doelen (ten tijde van de invoering van de euro), waarvoor ze uiteindelijk tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ werd benoemd. Ook overleefde ze een maand op een onbewoond eiland als deelnemer aan ‘Expeditie Robinson 2005’. Tot grote verrassing werd Esther ‘ontslagen’ uit Nederland omdat ze volgens de wet ‘te veel reist’… Ze verloor al haar rechten, maar niet haar plichten … Daarop besloot ze de situatie om te draaien en leeft ze nu als digitale nomade. Esther heeft over de hele wereld gewoond, gewerkt en gereisd en is bekend met de cultuur van meer dan 100 landen. Sinds ze in een opwelling besloot de Argentijnse tango te leren dansen in Buenos Aires, gebruikt zij dans als metafoor in haar lezingen en workshops. “Dansen is als een spiegel, waarin we ervaren hoe het kan zijn om helemaal ‘in flow’ te zijn, maar ook met de neus op de feiten worden gedrukt als we teveel ‘in ons hoofd’ zitten,” aldus Esther.

Voordat ze vanuit haar huidige verblijfplaats in Amsterdam weer voor zes maanden ‘de verdere wereld’ in zou trekken, hebben Esther – als spreker – en ik – als organisator – in samenwerking met Danscentrum Dekker recent het interactieve gastcollege ‘Geen excuses, dans je leven!’ verzorgd, waarin Esther haar deelnemers leerde dat dansen je veel basisprincipes meegeeft voor een succesvol leven en succesvolle relaties, zowel privé als zakelijk. Dansleraar Henk-Jan Dekker, die voor deze gelegenheid de deuren van zijn Enschedese dansschool graag openstelde, speelde hierop in en liet aan de hand van eigen voorbeelden zien hoe belangrijk houding kan zijn en wat je met de juiste houding kunt bereiken. Voor mij persoonlijk was het organiseren van Esther’s gastcollege in de dansschool een bijzonder leuke combinatie van werk en privé, aangezien ik in mijn vrije tijd heel regelmatig te vinden ben in de dansschool van Henk-Jan voor een latin solo dance workout.

Gastcollege 'Geen excuses, dans je leven!' georganiseerd door Esther Jacobs en Anne Marie Westra in samenwerking met Danscentrum Dekker

Een gevarieerde groep van enthousiaste deelnemers, die allemaal iets hebben met dans en bewegen, luisterden geintrigeerd naar het avontuurlijke verhaal van Esther met alle ups en downs – ook het leven van een wereldburger gaat zeker niet altijd over rozen – en ze liet zien dat er nooit een excuus is wanneer je iets echt graag wilt. Daarna vonden de deelnemers in het praktijkdeel op de dansvloer zowel letterlijk als figuurlijk hun balans. Een leuke, succesvolle zaterdagmiddag, die afgesloten werd met een hapje en een drankje en waarvoor Esther, Henk-Jan en ik werden beloond met zelfs enkele tienen!

Wil jij ook eens ervaren hoe het is om te ‘spelen’ met de elementen waar je je normaal gesproken misschien niet bewust van bent, de volgende stap herkennen en je balans vinden? In groepsverband of alleen, inhouse of op onze locatie? Neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag meer over.

Met ondernemende groet,

Anne Marie Westra

project & event manager | communicatieprofessional | marketeer

and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Powered by WordPress.